مراحل طراحی وب سایت
هر چیزی که در اینترنت وجود دارد در صورت بهینه نبودن، قطعاً در آینده ای نه چندان دور به فراموشی سپرده خواهد شد. به همین دلیل داشتن یک استراتژی صحیح و کاربردی بسیار مهم و ضروری است. اهمیت اجرایی کردن این نکته در طراحی سایت به شدت احساس می شود. به همین خاطر در این مقاله تصمیم گرفتیم تا مراحل طراحی سایت را با جزئیات آن بیان کنیم، پیشنهاد میکنم این مطلب را با دقت مطالعه کنید. حتما نکاتی مهم و کارآمد در آن برای شما وجود دارد.
اولین گام تعیین استراتژی و نوع فعالیت
اگر حوزه فعالیت شما مشخص است شما این گام را با موفقیت پشت سر گذاشته اید. اما اگر به دنبال ایجاد یک کار جدید هستید، ابتدا آن را به خوبی بررسی نموده و حتما هر آنچه را که مد نظر دارید را بر روی کاغذ پیاده سازی کنید، حتی مواردی که شاید اجرایی شدن آن ها نیازمند زمان است را یادداشت کنید. تمامی این موارد بنیان سایت را ایجاد می کند. برخی از موارد ممکن است از نظر شما غیر قابل اجرا شدن باشند، اما اهداف خود را دست کم نگیرید و حتما لیست کنید. سپس بر اساس اولویت آنها را دسته بندی نمایید.
دقت در بیان جزئیات به شما کمک می کند تا بتوانید گام های بعدی را با سهولت بیشتری بردارید…
دومین گام انتخاب نام دامنه سایت
هر وبسایت داری یک نام و آدرس مشخص است که مالکیت آن تا زمانی که آبونمان سالیانه آن را پرداخت کنید در اختیارتان است که این نام در حقیقت برند شما می باشد. پس در انتخاب آن بسیار دقت کنید. در این مرحله نیز اگر مدیر شرکتی هستید انتخاب همان نام برای دامنه کاملا مناسب است در غیر این صورت پیشنهاد می شود از نام هایی استفاده کنید که برای شنونده قابل درک باشد و بتواند آن را به راحتی یادداشت نماید.
سومین گام انتخاب و خرید هاست
شرایط و ویژگی های هاست یا فضای میزبانی وب بسیار اهمیت دارد زیرا تمامی فایل ها و پوشه های سایت در آن نگهداری می شود. به همین دلیل کیفیت آن بسیار مهم است، فضای ارائه شده در هاست کاملاً متفاوت است و بر اساس وسعت هر وب سایت می توان آن را خریداری نمود. همچنین سازگاری آن با نوع وبسایت نکته مهم دیگری است که باید در حین خرید مدنظر داشت. هاست ویندوز و یا هاست لینوکس، حتما این موضوع را قبل از خرید چک و بررسی نمایید.
چهارمین گام طراحی سایت
اجرایی کردن تمامی موارد اولویت بندی شده در گام اول در این قسمت است. عکسها، متون، محصولات، خدمات، درگاه بانکی، انجمن، فرم های تماس، ظاهر سایت و تمامی عملکرد فنی وب سایت در این قسمت خواهد بود. باید متناسب با هر صفحه طراحی خاص و یا اختصاصی را پیاده سازی نمود. هر صفحه ای که ایجاد شده و یا در آینده ایجاد خواهد شد نیازمند بستری است که باید قبل از هر چیزی در همین لحظه آن را در نظر گرفت و تمهیدات لازم را برای آن ایجاد نمود.
پنجمین گام آپلود وب سایت در هاست
طراحی و ایجاد وب بر دو اساس صورت می گیرد، استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده مانند وردپرس یا جوملا و یا کدنویسی آن از ابتدایی ترین مراحل. در حالت اول، عموما آپلود صورت گرفته و می توان تدوین آن را به صورت آنلاین انجام داد (البته می توان این کار را به صورت آفلاین نیز پیش برد) در حالت دوم، تمامی صفحات به صورت اختصاصی کد نویسی شده و در نهایت پس از رفع ایرادات آپلود می شود.
در پایان این مراحل یک وبسایت ایجاد شده است و شما به عنوان مدیر یا مالک موظف هستید برای بهبود رتبه و پویا نگه داشتن آن اقدامات لازم را انجام دهید، تا بتوانید به مرور زمان در رتبه های بالای جستجو قرار بگیرید، که این مرحله در اصطلاح سئو یا بهینه سازی نامیده می شود. اگر نیت طراحی مجدد یک وب سایت را دارید پیشنهاد می شود مرحله اولیه که همان تعیین استراتژی است را با دقت بیشتری انجام دهید، زیرا شما در این حالت آشنایی بیشتری با مشتریان خود دارید و قطعاً مستحضر هستید که از گام دوم نیز معاف می باشید.